torsdag, juli 26, 2012

Ett älskat träd …


Ja ni fråga mig inte varför jag skriver det här inlägget, men mitt bloggande kommer oftast från en tanke om eller ett ord som biter sig kvar om jag inte sätter mig ner och skriver om det ordet, och när jag väl börjar skriva dyker det upp mängder med nya ord och meningar, och i dag kom så ordet kaffeplantan och när det ordet ramlade ner i kontoret, kom också rubriken som ett brev på posten, men som sagt fråga mig inte varför, för jag har faktiskt inget bra svar att ge, men nu får ni ta del av mina egna tankar och funderingar om rubriken och kaffeplantan!

Jo redan nu skall jag avslöja att jag älskar att dricka mitt Nescafé lika mycket varje morgon, men om jag inte fick/får njuta av det kaffet blir min morgon och dag inget bra liv, och förmodligen är det smaken av morgon kaffet som ligger till grund för att det här inlägget hittar ut till er alla!

Nåväl för att återgå till trädet som skapade tanken, måste jag naturligtvis börja någonstans, och varför inte börja med det som vi ”alla” får i våra brevlådor, om vi själva inte hänger en liten lapp på dörren eller brevlådan, som förmedlar att vi vill inte få all denna i mina ögon så onödigt dyra reklamen som vi ändå inte läser eller tittar i, nej den åker som vanligt rakt ner i soporna! Och härifrån är inte nästa tanke främmande för någon av oss, för visst är det så att vi alla tycker, tänker och har åsikter om att det skövlas regnskogar, som i slutändan kommer att påverka och beröra allas och allt liv på vår allas mamma planeten jorden! 


Och när vi väl inser och förstår hur många och mycket skog som skövlas bort här i vårt eget land bara för att tillverka all denna reklam som ingen egentligen vill få i lådan, får i vart fall mig att tänka på alla oss som har åsikter om skövlingen av urskogarna och regnskogarna, jag menar hur kan vi vara rädda om ett träd och inte det andra? För är det inte så att skog som skog oavsett var den skövlas kommer att försämra vår allas atmosfär om vi fortsätter att skövla Europas skogar bara för den så onödiga reklamens skull?  

Visst är vi människor märkliga på många sätt och vis, och jag menar varför är det så att vi tittar mellan fingrarna i nästan alla frågor och saker som berör oss själva i vår vardag och i våra liv, medans vi pekar finger till alla andra som gör exakt samma saker som ”vi” själva gör, när vi skövlar träden här men inte där? Visst är det en märklig ekvation som ingen egentligen vill lägga ihop eller prata om!?

Och nu skall jag avsluta inlägget där jag började, om kaffeplanta och alla andra träd och växter som vi alla älskar, visst kan vi alla hålla med om att vi älskar kaffeplantan, te plantan och vinplantan men vilken planta (träd) som är det mest älskad låter jag alla andra bråka om, men vad skulle hända med oss alla om dessa arter av träd och plantor skulle skövlas bort över en natt, tror inte ni att då om någonsin skulle en hel värld stå eniga och högljutt protestera mot skövlingen av våra älskade plantor och träd som förser oss alla med drycker som vi bara älskar att njuta av? 

Ha en fin dag alla och tack för kaffet:)

Aftonbladet Ledare: Ett smält Arktis drabbar oss alla

Aftonbladet: Rekordliten havsis i Arktis

SvD: Rekordliten havsis i Arktis

DN: Rekordliten havsis i Arktis

DN: 34 döda i översvämningar i norra Indien

DN: Vattenverken har för dåliga skydd mot föroreningar

DN: Det var nog ”vi” som gjorde slut på neandertalarna

DN: Nya rön om stabilare Grönlandsis

SVD Regnskog växte på Antarktis

Aftonbladet: Regnskog växte på Antarktis

DN Världen: Regnskog växte på Antarktis

Aftonbladet: Därför smälter Antarktis - egentligen

DN Vetenskap: Professor ändrar sig om global uppvärmning

GP: Svåra översvämningar i Nordkorea

SvD: USA vänder på utsläppstrenden

GP: Ingen sol i sikte

GP: Nordstan öppnade som vanligt

Aftonbladet: Skyfall svämmade över Göteborg

GP: Tromben slet loss taket

SvD: Regnkaos i Göteborg

DN: Köpcentrum utrymt efter skyfall i Göteborg

DN Vetenskap: Allt snabbare issmältning beror på människan

DinSide.no: Rema 1000 fjerner palmeoljen

Handelsbolaget FK no: Rema 1000 fjerner omstridt olje

Klartale.no: Isen på Grønland smelter raskere enn noensinne

VG NO: Miljøaktivisten Paul Watson stakk av fra kausjon

Hallands posten: Världens klimat är i obalans

SvD Opinion: Utbredd okunnighet om klimatet

Sveriges Radio: Biologisk mångfald förlorad i regnskogar trots reservat

GP: Skogen som försvann

Aftonbladet: Kraftig issmältning på Grönland

GP: Rekordstor issmältning på Grönland

SvD Näringsliv: Upp till bevis för Facebook

SvD: Kraftig issmältning på Grönland

DN Insidan: ”Lämna byn – då vore man en svikare”

DN: Allt snabbare issmältning beror på människan

DN: Upp till bevis för Facebook

SvD Näringsliv: Infekterad kamp mellan varumärkena under OS

Nyheter/Ekot Dalanytt: Snart drar ny lokal tv-kanal igång

GP: Sommarlycka på Facebook

SvD Näringsliv: Upp till bevis för Facebook

Social Masskommunikation : Reklamens död är marknadsföringens framtid. 

2 kommentarer:

kamakazi sa...

nedhuggningen av träd och skog är ett riktigt problem imotsatts till tramset om cO2 och man made global warming som är en total lögn utan skam...

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Hej kamakazi, jag kan tyvärr inte hålla med dig i allt det du skriver, nej för jag tror att det är en kombination av många olika saker som bidragit till att vi ser och har det klimatet vi nu ser tillsammans med naturkatastroferna som kommer i en strid ström, och visst är det så att den globala uppvärmningen och naturkatastroferna påverkas av skövlingen av skogarna tillsammans med alla utsläpp i atmosfären och vattnen, men sedan kan man aldrig veta vad som är rätt eller fel i all statistik, när experterna förmedlar sina forsknings resultat till oss via mediorna , men att moder jord våldtas är vi nog alla eniga i att tycka!

Skicka en kommentar