22 jan. 2013

Halva Sverige överlever på bidrag!?Debatten borde handla om politik och varför våra politiker är så frånvarande i debatten nu när den så kallade ”barnfattigdomen” lever vidare och det om något är bra på sitt sätt att den överlever om vi nu skall diskutera eller debattera ämnet fattigdomen som faktiskt finns i hela vårt avlånga land, men jag tror att debatten om ”barnfattigdomen” är lite eller är helt fel ute när vi riktar in all vår kraft och energi på ordet barnfattigdom!?  

Att det allt tuffare ekonomiska läget förvärras från dag till dag drabbar alla och det oavsett om du har eller inte har ett riktigt avlönat arbete att gå till för läget undgår ingen, nej det vittnar bidragsansökningarna om hos kommunernas socialförvaltningar om att så är fallet, när vi får det serverat till oss alla via våra lokala nyhetsmedier, att det råder kris i kassan bland alla grupper av individer, så inte då är det ”barnfattigdomen” vi borde debattera och diskutera om vi vill göra ett någorlunda seriöst intryck när vi diskuterar barnfattigdomen som enligt Janne Josefsson och Uppdrag granskning inte finns!? 


Jag menar att visst har Janne Josefsson både rätt och fel på samma gång, för utan mamma och pappa som lever på bidrag existerar inte barnfattigdom och inte begreppet ”barnfattigdom” överhuvudtaget om vi i stället för att diskutera fattiga barn diskuterade orsakerna till varför vissa barn är mer utsatta än andra barn, då först är vi på rätt väg om vi på allvar menar någonting med att försöka ”utrota” barnfattigdomen, men då kära läsare blir läget någonting alldeles extra stort och en kostsam ”affär” för oss alla som råkar ha en riktig lön för ett riktigt arbete, men numera är det också en form av lyxvara att bara ha ett riktigt jobb!?

Men vad göra för att fokusera på rätt saker och ställe i stället för att hacka på Janne Josefsson och Uppdrag granskning som ”bara” ville berätta fakta om hur dessa organisationer lurar hela samhället på gigantiska belopp med sina manipulerade egen förfalskade kalkyler och tabeller över antalet fattiga barn i hela Sverige, jo steg ett, sluta gnälla på Janne Josefsson, steg två, börja gnälla i rätt ända på ”tråden” barnfattigdom! 

Om vi nu skall gnälla måste vi först och främst inse och förstå orsakerna till varför mer än halva svenska befolkningen överlever tack vare någon form av bidrag, nej det är ingen stor nyhet att så är fallet, men det är i den ändan av tråden vi alla så också BRIS, Rädda barnen, Majblomman och alla andra som diskuterar ”barnfattigdomen” borde börja nysta, i stället för som nu ”bara” prata ”barnfattigdomen och gnälla på Janne Josefsson”!? 

Jo ni, nu blir problemet mycket svårare att diskutera, även för dessa organisationer för nu handlar det inte om ”fickpengar” mera, nej nu blir det gigantiskt stora astronomiska belopp att bolla med om vi ser på helheten till varför antalet vuxna människor lever på eller i begreppet existensminimums landet där många av landets alla utsatta och fattiga människor hittar sin så kallade inkomst, så varför inte diskutera och debattera grundproblemet kring varför det nu tyvärr är som det är att mer än halva Svenska folket lever i närheten av fattigdom som inte är Janne Josefssons fel...eller?

Och vem skall vi nu gnälla på när mer än halva Svenska folket överlever tack vare någon form av bidrag, ja fundera på varför det förhåller sig så att Sverige inte är det ”välfärdslandet” som alla som gapar över barnfattigdomen tycks tro när man med hjälp av manipulerad statistik, öronproppar och skygglappar debatterar fel saker om ”barnfattigdom” i stället för som nu, gnälla över faktumet att Janne Josefsson bara berättar hur ”vissa” organisationer överlever på medel som kunde mätta mångas munnar?! 

Väl mött alla och tack för kaffet.

          Läs det här, som är skrivet av Maria Hagbom: Ibland blir det bara fel!.

12 kommentarer:

snawitz sa...

Hej du!

Ganska bra att vi har förmånen - om det nu kan kallas en förmån - att kunna få bidrag av olika slag. utan dessa skulle inte många överleva.

Tyvärr finns det dom som missbrukar systemet, och hellre lever på bidrag än tar ett jobb.
Själv vill jag inget hellre än att få ett jobb.

Ha en fortsatt bra dag

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Visst är det bra att vi har det bra, men vad skulle det inte kosta att "bygga" bort hela fattigdomen och "barnfattigdomen", för samhällets skattebetalare? Nej då, den frågan behöver vi inte fundera på för det kommer aldrig att hända, att något politiskt parti vågar höja skatterna för att ge alla fattiga betydligt mer än 50 - 100 kronor mer i månaden ...ha en bra dag där hos dig..

snawitz sa...

Hej du!

Jag brukar vara en positiv människa. Men inte när vi snackar vinter, för jag gillar att sitta vid havet.

Önskar dig en bra onsdag

Anonym sa...

Hej
Det är en mycket intresant tid nu i hela världen som att usa har samma politik som grekland att låna o skita i framtiden och att politiker i sverige och eu fortsätter med en medveten global politik och vill konkurera med kambodja kina och alla fattiga länder och deras lösning är en löneanpasning genom massinvandring och skicka alla pengarna i toalettstolen. Men när man hör om dom nya politikerna i eu som kommer snabbt blir man förvånad som ungerns nasist parti 17% greklands nasist parti 12% vid valer och nu 20% och frankrike national front som redan sitter i eu parlamentet och så vidare och politikerna överallt fortsätter med sin katastrofala politik så det är mer spännande att hänga med i politiken än att kolla en tarantino film.

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Hej, du förstår säkert att jag också gillar havet....

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Hej du, det är sant det du säger, och det är lika intressant att följa utvecklingen i den politik som nu råder, man undrar hur många som tänker på morgondagen...men som sagt så kommer den som ett brev på posten och det oavsettt vad vi vill eller inte vill, men jag lovar det kommer..

SasjaL sa...

"Halva Sverige överlever på bidrag!? "

Räknar du där in de inproduktiva politiker och byråkrater, som vi klarar oss utan ...?

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Bra fråga, helt klart är många överflödiga, men på bidragssidan finns det som bekant "vissa" som sticker ut som fuskare...

SasjaL sa...

"Fuskare"? Politiker som får pension trots att de "arbetar", menar du? (Ingen nämnd, ingen glömd ...)

Vi ser nu även exempel på Landsting som skär i budgeten (igen), men bara i "produktionen". Dvs. indragna vårdcentraler, ambulanser osv ..., men absolut inget inom administationen!

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Fuskarnas fuskare H Juholt med bostadsbidragen som skulle ge oss alla andra fängelse!? Jo menar ungefär det du antyder, varför göra skillnad på Folk" och folk? Får jag ersättning mister jag någotdera när jag är arbetslös...och jag som bor på landet har INTE samma välfärd som vissa andra har, allt beroende var våra "storpolitiker" själva bor eller har hus på landet!

SasjaL sa...

Skulle nog ranka Göran "Pensionstjuven*" Person som större fuskare än Håkan "Noll-koll" Juholt ...


* Som de flesta vänsteranhängare, främst (s):are, "glömt", så skänkte han tillsammans med Bosse "Stolpskottet**" Ringholm åtskilliga miljarder till storbankerna, för att rädda deras genom inkompetens självförvållade och havererade ekonomier. Pengar som tog ifrån våra pensionfonder och som sedan dess aldrig kompenserats, trots att det var "lån". Istället har vi fått gällande börslotteri, där vi inte vet om det finns några pengar kvar, när det är dax att gå i pension (Bankerna snyltar en hel del här). Ansvar ...?

** Bosse Ringholm var som bekant personen som ville förbjuda idrotter i Sverige, där våld mot huvudet förekom (kampsporter)! Nobelt, men vad han så vackert missade var att nickning inom hans egen stora favoritidrott fotboll, kan skapa större krafter mot huvudet än att få ett slag i huvudet inom exempelvis boxningen ...

Kalle Kaarlo Fagerström sa...

Jo det är sant att G Persson spelar i en egen liga, har själv tagit reda på lite om den mannens sätt att spekulera med pengar, han köpte bland annat en vingård som han senare sålde vidare för dyra pengar, så jag kan bara hålla med dig i det du säger, men det som förvånar mig är, varför är det så tyst i leden när det avslöjas att höjdarna inom socialdemokratin fifflar och skor sig själva…ha en bra dag

Skicka en kommentar